Open Research Platform

  • Onze diensten
  • UX design
  • Technische realisatie

Open Research is een digitale publicatieomgeving waarin kennisdeling centraal staat. Binnen het platform kan gemakkelijk worden samengewerkt aan onderzoeken en publicaties. Hierdoor worden drempels tussen instellingen verlaagd. Open Research is ontwikkeld in samenwerking met Caroline Nevejan, Chief Science Officer voor de Gemeente Amsterdam, en is inmiddels ingezet door verschillende gemeenten en kennisinstellingen.

Meer weten?

Dit project in cijfers

300

Studenten op het platform en dat worden er veel meer

140

Begeleidende professionals

1000

Feedback acties binnen een maand

Waarom Open Research?

Vind kennis door goede zoekfunctionaliteit

Ontdek kennis door inhoudelijke relaties

Produceer kennis in samenwerking

Verdiep kennis door voortbouwen op elkaars onderzoek

Vormgeving en inrichting op maat

feature-workspaces

Workspaces

Gebruikers werken binnen thema's samen aan onderzoeken of publicaties. Ieder project heeft een eigen workspace; een veilige omgeving waarin gebruikers concepten van hun werk kunnen delen met groepsleden. Als het werk er klaar voor is kan het ook worden gedeeld met de andere gebruikers van het platform en uiteindelijk publiek.

feature-feedback

Feedback vragen en geven

Een goede flow in het geven van feedback, komt de kwaliteit van artikelen ten goede. Binnen Open Research kunnen auteurs anderen binnen het platform om feedback vragen. De aanvrager krijgt een helder overzicht welke aanvragen hij of zij uit heeft staan, de gever van feedback heeft overzicht van welke verzoeken openstaan.

feature-publish

Verzoek tot publicatie

Gebruikers kunnen een publicatieverzoek indienen bij de redactie of begeleider, om het werk te delen met de rest van de wereld. Redacteuren kunnen dat verzoek accepteren of afwijzen, om op deze manier de kwaliteit van het gepubliceerde werk te waarborgen.

Open Research- Amsterdam ferenc-horvath-M5jwPvrjEj4-unsplash

Gemeente Amsterdam

Gemeente en kennisinstellingen werken samen

In de regio Amsterdam wordt veel onderzoek gedaan, naar thema's als veiligheid, duurzaamheid, woningbouw. Open Research biedt een platform om al deze kennis te delen en samen te werken aan onderzoek.

Als er een nieuwe afdeling of kennisinstelling meedoet, wordt er een hoofdredacteur aangewezen die:

  • eerder gedaan onderzoek online zet
  • draagvlak creëert binnen de organisatie
  • zorgt dat alle andere redacteurs een introductiecursus krijgen

Op dit moment werken onderzoekers van de gemeente samen met 12 kennisinstellingen zoals de Vrije Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam. Het platform bevat meer dan 5000 artikelen en 1500 deelnemers.

Lees meer 

TU Delft

Studenten en professionals van verschillende minors werken samen

Voor de TU Delft is een interactief onderzoeksplatform ontwikkeld waar studenten in onderzoeksgroepen samenwerken. Dit platform werd ook gebruikt door studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit Leiden. De studenten, maar ook coaches en betrokken ambtenaren, communiceren via het platform en geven op een vernieuwende manier feedback op elkaars werk. Op die manier wordt de kennisuitwisseling en samenwerking tussen deze verschillende organisaties gestimuleerd.

tudelft.openresearch.net

OR-img_5075.jpg()(6F158A8D8EC5A82055B038915C1F14C9)

OR-groningen-4923214_ff845aa894_o

Gemeente Groningen

Gemeente en stagiairs van opleidingen werken samen

De gemeente Groningen maakt veelvuldig gebruik van stagiairs voor onderzoeksprojecten binnen de gemeente. Open Research is ingezet om er voor te zorgen dat:

  • er ook écht wat met de onderzoeken van stagiairs gebeurt
  • dat de kennis in de organisatie blijft nadat de stagiair weg is
  • stagiairs gemakkelijk kunnen voortborduren op elkaars werk

Onderzoeken worden toegankelijk en aantrekkelijke gepresenteerd waardoor je in één oogopslag het onderzoeksprobleem, de conclusie en de aanbevelingen kan zien.

Deze partijen gebruiken Open Research

Credits

In samenwerking met Dr. Caroline Nevejan, Chief Science Officer bij de Gemeente Amsterdam, ontwikkelden we meerdere versies van een platform waar studenten en professionals gezamenlijk kunnen studeren, werken en publiceren.


Open Research iets voor jou? Stuur me een bericht!

Frederike

Creatief strateeg