De Digicommissaris

  • Onze diensten
  • Strategie
  • Animatie
  • UX design
  • Technische realisatie

Het is de missie van de Digicommissaris om te zorgen dat burgers en bedrijven hun overheidszaken snel, makkelijk en veilig hun zaken digitaal kunnen regelen. Een belangrijke rol daarin speelt de GDI (Generieke Digitale Infrastructuur). Driebit ontwierp een website die uitlegt wat de GDI is en die inzicht geeft in haar complexe structuur. Hierdoor kunnen betrokkenen (ambtenaren en leveranciers) beter samenwerken aan de digitale dienstverlening van de overheid.

Meer weten?

De Generieke Digitale Infrastructuur?

 

De meeste mensen zullen bij het horen van het horen van Generieke Digitale Infrastructuur niet meteen een beeld hebben. Het klinkt namelijk als technisch en ingewikkeld. En dat is het ook. Om toch op een toegankelijke en aansprekende manier het belang van de GDI te presenteren heeft Driebit bovenstaande pagina ontworpen.

Interactieve infographics

Als je vervolgens precies wil weten hoe de GDI in elkaar zit, kun je de digitale infrastructuur ook interactief verkennen. Op basis van interviews met stakeholders zijn er verschillende ingangen gevisualiseerd op de interactieve GDI. Deze infographics zijn met Ginger (het symantisch beheersysteem van Driebit) ook aan te passen. Wel zo handig want de GDI blijft zich altijd doorontwikkelen.

Alles is verbonden

Binnen de GDI is alles verbonden met elkaar. Dit gegeven is in de site verwerkt door bij elke informatieve pagina de unieke verbondenheid binnen de GDI te laten zien. Deze infographics worden automatisch gegenereerd zonder tussenkomst van een redacteur.

Succesvol digitaal

De Digicommissaris wil ervoor zorgen dat in onze digitaliserende samenleving, de mens centraal komt te staan. Om deze boodschap toegankelijk over te brengen maakte Driebit bovenstaande animatie.

“Driebit is goed geslaagd in de 'onmogelijke' opdracht de GDI te visualiseren zodat iedereen weet wat het belang van een goede Generieke Digitale Infrastructuur is.”

Jean Paul Bakkers - Product Owner en senior adviseur bij Bureau Digicommissaris