Brabants Erfgoed

  • Onze diensten
  • Strategie
  • Technische realisatie
  • UX design

De verhalen van Brabants Erfgoed nemen je mee in het gedigitaliseerde erfgoed van de provincie Noord-Brabant. Zo kun je vanaf de bank de geschiedenis van Noord-Brabant ontdekken en je blik verbreden door steeds nieuwe verhalen te ontdekken.

bekijk de website Brabantserfgoed

Meer weten?

Dit project in cijfers

215

Erfgoedinstellingen

365

Verhalen verzameld

1100000

objecten ontsloten

Gekoppeld met de BrabantCloud

Brabants Erfgoed integreert beelden uit het digitale collectieplatform BrabantCloud met verhalen, personen en thema’s uit het rijke Brabantse leven. Informatie wordt waar mogelijk als herbruikbare Linked Open Data opgeslagen.

De redacteuren van Brabants Erfgoed verrijken hun verhalen met links naar DBpedia en GeoNames, zodat relevante informatie uit die bronnen kan worden geïntegreerd. De biografieën en verhalen van Brabants Erfgoed zijn eenvoudig herbruikbaar door het gebruik van moderne Linked Data-technologieën als RDF, DHT en DCAT.

Volg de rode draad van Noord-Brabant

Verhalen vormen de basis voor Brabants Erfgoed en leiden de bezoekers op een pakkende en informatieve manier door de content. De verhalen zijn flexibel op te zetten door het gebruik van verschillende contentblokken. Zo kan ieder verhaal op een eigen manier verteld worden.

lijst

Lijst

Op BrabantsErfgoed kun je als gebruiker de zoekresultaten op drie manieren bekijken. Voor een snel overzicht gebruik je de lijstweergave.

Kaart

Je kunt zoekresultaten ook laten zien op een kaart. Hierdoor begrijp je als gebruiker beter en sneller welke plekken interessant en relevant zijn voor je zoekvraag.

kaart

tijd

Tijdlijn

Tot slot kun je de zoekresultaten ook op een tijdlijn bekijken. Zo kan je zien hoe een term zich ontwikkelt in de geschiedenis: wanneer ridders voor 't eerst verschenen, of wat de bloeitijd was van een stad.