• Strategie
  • Technische realisatie
  • Hosting

Nieuwsbegrip is leren met het nieuws van de dag. Met de online tool gaan duizenden Nederlandse scholen, honderdduizenden kinderen, wekelijks aan de slag. Zij worden aan de hand van het actuele nieuws uitgedaagd om beter te leren lezen. Driebit werkt nog dagelijks aan de verbetering van de tool.

De e-learning tool

Met e-learning via Nieuwsbegrip kunnen kinderen overal en altijd leren. Ze krijgen via de intuïtieve tool de mogelijkheid om te oefenen in het lezen: leren vragen stellen, samenvatten, relaties tussen tekst en woorden. Door het inbrengen van 'gamification' elementen kunnen we bij de kids spelenderwijs de betrokkenheid en de motivatie vergroten.

impact:

256000

nieuwe woorden geleerd 
aan basisschool leerlingen

80%

van de Nederlandse basisscholen gebruikt Nieuwsbegrip

1000000

leerlingen leren beter lezen

Diverse media

Audio

Aan de hand van geluidopnames worden leerlingen getriggerd na te denken en te reageren op actuele gebeurtenissen. Met interactieve oefeningen kunnen ze de geleerde stof testen.

Video

Het NOS Jeugdjournaal maakt iedere week een speciaal filmpje bij Nieuwsbegrip. Zo wordt het nóg leuker om met Nieuwsbegrip te werken. Bij het filmpje horen kijk- en luisteroefeningen die kinderen aanzetten om te leren.

Woordenschat

Het vergroten van de woordenschat is heel belangrijk. Daarom zijn er iedere week woordenschatoefeningen, die de leerlingen op de computer maken.

‘Het Driebit team toont een grote betrokkenheid. Iedereen heeft een duidelijke rol en er is directe communicatie’

Sjoukje - Adviseur en productowner van Nieuwsbegrip.nl

Nieuwsbegrip in de lucht houden

Hosting van een online tool met meer dan honderd miljoen pageviews per maand is een verantwoordelijke klus. Verstoring van het dagelijkse gebruik heeft direct impact op het onderwijs. Driebit garandeert met een betrouwbare, pro-actieve service dat de kinderen en hun leren zorgeloos aan de slag kunnen en blijven.

Wil je misschien...

Content

Name

Role