Stichting Metakids

  • Onze diensten
  • UX design
  • Gebruikerstesten
  • Technische realisatie

Stichting Metakids maakt zich sterk voor kinderen met metabole ziekten. Ondanks dat deze ziekten bij weinig mensen bekend zijn staan ze in de top drie van doodsoorzaken bij kinderen in Nederland. Het doel van de vernieuwde site is dan ook om meer bekendheid creëren over deze ziekte én de ernst ervan duidelijk te maken.

Meer weten?

Activeren & doneren

De donaties die Metakids ontvangt worden gebruikt om verder onderzoek naar de genezing van metabole ziekten te financieren. Daarom bevat de nieuwe website van Metakids een donatiemodule die gekoppeld is aan betalingsdienst Buckaroo. Deze module is eenvoudig te beheren door de redactie waardoor deze zich goed leent voor A/B testen op het gebied van gebruikersgedrag en conversie.

Zoekmachine optimalisatie

Om ervoor te zorgen dat de website goed vindbaar is in de zoekmachines hebben de webredacteuren een SEO workshop gevolgd bij Driebit. Deze workshop bestaat uit twee delen: praktische do’s en dont’s bij het invoeren van content met ons beheersysteem Ginger. En een sessie waarin keywords worden bepaald die aansluiten bij wat gebruikers invoeren bij zoekmachines. Op deze manier wordt de website uitermate vindbaar.

 

Van probleem naar oplossing

In het ontwerpproces zijn al in een vroeg stadium eindgebruikers betrokken. Uit gebruikers interviews bleek dat enkel confrontatie met een aangrijpend probleem een machteloos en passief gevoel achterlaat. De gebruiker wil juist weten hoe ze een steentje bij kan dragen aan een oplossing.


Daarom wordt de impact van donaties geconcretiseerd in cijfers en zijn er haalbare, korte termijn doelen gesteld die inzicht geven in de voortgang richting het einddoel: alle Metabole ziekten behandelbaar maken.

OLS50C1.png

De campagne

Samen met de nieuwe website van Metakids is er ook een landelijke campagne gelanceerd. Deze is bedacht en uitgevoerd door de reclamemakers van Ceci n'est pas un bureau.

 

De campagne bestaat onder andere uit abri-posters en een tv-commercial. De website van Metakids moet mensen verder informeren en activeren nadat zij met de aangrijpende campagne zijn geconfronteerd.

Vragen over dit project? Stel ze aan Casper!

Casper Glorius

Creative Director