De Peiling app voor EenVandaag

  • Strategie
  • Technische realisatie
  • Hosting
  • Service & Support

Op hoeveel zetels staat D66 in de peilingen? Wordt GroenLinks de grootste partij op links? Hoeveel mensen zijn er al zeker van hun stem en hoeveel concurrentie heeft de VVD van andere partijen?

In de nieuwe Peiling website en apps voor de verkiezingen in 2017 zijn de resultaten van de politieke peilingen van EenVandaag en onderzoeksbureau Ipsos opgenomen. Nu ook toegankelijk voor alle mobiele gebruikers. Daarnaast is de De Peiling een stuk eenvoudiger en gebruiksvriendelijker geworden.

Meer weten?

Gebruiksvriendelijkheid voorop

Gebruiksvriendelijkheid is een speerpunt bij het ontwikkelen van de vernieuwde De Peiling. De nieuwe website maakt geen gebruik meer van flash maar van een combinatie van html5 en React, waardoor deze niet alleen geschikt is voor mobiel gebruik, maar de peilingen ook nog eens razendsnel inladen bij het veranderen van mobiel schermformaat (van verticaal naar horizontaal). 

 

Zetelverdeling

De brede balken in de grafiek laten zien op hoeveel zetels een partij staat in de peilingen. De smallere balken geven het aantal zetels aan van de voorgaande peiling. Daarnaast zijn is de zetelverdeling te vergelijken met de resultaten van de meest recente Tweede Kamerverkiezingen.

Zetelverdeling_DeStemming

Coalitiemeter

In de coalitiemeter kunnen gebruikers van De Peiling naar eigen voorkeur een coalitie samenstellen. Door meerdere partijen aan te klikken wordt duidelijk welke combinaties van partijen een meerderheid halen.

 

Coalitiemeter_DeStemming

 

 

Concurrentie

Dit onderdeel van De Peiling laat zien aan welke partijen de gekozen partij zetels kan verliezen of aan van welke partij zij nog zetels kan winnen.

Concurrentie_DeStemming

Zetelgevechten

Deze figuur toont welke partijen met elkaar in strijd zijn om de grootste groepen twijfelende kiezers.

 

Zetelverdeling_DeStemming

 

Een eigen link voor iedere combinatie

In de vernieuwde versie van De Peiling heeft iedere grafiek van ieder peilmoment een eigen URL. Ook als de gebruiker op basis van eigen voorkeur bijvoorbeeld een coalitie samenstelt, is hier eenvoudig naar te verwijzen. De combinatie van een unieke URL en de geïntegreerde social share buttons voor Facebook en Twitter, maken het delen van je persoonlijke politieke voorkeur een heel stuk makkelijker.

Download de iPhone/iPad app in de AppStore.
Android app in de Play Store.
Bekijk de website.

De Peiling is tot stand gekomen in samenwerking met Ipsos, EenVandaag, Marsha Mels en Driebit.