Oorlogslevens

  • Onze diensten
  • Interactieontwerp
  • UX design
  • Linked (Open) Data
  • Digitale collecties
  • Technische realisatie

Op Oorlogslevens worden de levens gereconstrueerd van bijna 300.000 mensen, met behulp van data van meer dan 20 verschillende archieven en bronnen. Hun levensloop wordt in kaart gebracht door alle beschikbare informatie op één persoonspagina samen te voegen. Oorlogslevens is hiermee hét startpunt voor onderzoek naar persoonlijke verhalen van mensen die de oorlog hebben meegemaakt.

Bekijk de website Oorlogslevens

Meer weten?

De levensloop van mensen in beeld

De techniek die informatie uit verschillende beschikbare namendatabases aan elkaar koppelt, is ontwikkeld door Netwerk Oorlogsbronnen en Spinque. De site maakt deze data vervolgens inzichtelijk en doorzoekbaar en stelt met alle beschikbare informatie automatisch een persoonsprofiel samen, waarin de tijdlijn centraal staat.

OL_Tijdlijn

Schermafbeelding 2020-10-14 om 13.34.58

Volg de afgelegde route

De data die gebruikt wordt om tijdlijn samen te stellen, wordt ook gebruikt voor de routekaart, met daarin de weg die de slachtoffers hebben afgelegd.

Herleidbare bronnen

Oorlogslevens is graag transparant in welke data er precies is gebruikt en waar de informatie vandaan komt. Alles wordt daarom overzichtelijk onderaan elke persoonspagina getoond, geordend per bron.

 

Schermafbeelding 2020-10-14 om 13.35.22

Wil je meer weten over Oorlogslevens?

Frederike Boomars

Projectmanager en designer